20/04/2009
ÇEKÜL Vakfı, Eğitim Reformu Girişimi tarafından düzenlenen “Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2009” kapsamında stant açtı. 18–19 Nisan 2009 tarihlerinde Sabancı Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen ve bu sene altıncısı yapılan konferansta stant açan ÇEKÜL Vakfı, yürüttüğü eğitim çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Eğitimde İyi Örnekler Konferansı, sınıfta, okulda, okul dışında öğrenmeyi ve öğrenme ortamlarını zenginleştirmek için gayret eden öğretmenlere ve eğitimcilere ulaşmayı ve bu kişileri meslektaşlarıyla bir araya getirerek yeni öğrenme ortamlarının oluşmasını hedefliyor.
Eğitimde İyi Örnekler Konferansı, ülkemizde eğitimin tüm paydaşlarını iyi örnekler etrafında bir araya getiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri ile yerel birimlerinden yetkililer, öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, veliler, özel sektörden eğitime ilgi duyan kişiler ve öğrenciler, konferans süresince farklı alanlarda ve düzeylerde iletişim ve işbirliği olanağı buldu.
“Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2009”un gündemindeyse, öğrenme-öğretme etkinlikleri, ölçme ve değerlendirme, özel eğitim, psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR), eğitimde katılımcı işbirliği konuları vardı.
ÇEKÜL Vakfı’nın 2003 yılından bu yana yürüttüğü “Kültürel Miras Eğitim Programı” kapsamında hazırladığı projeleri anlattığı stant, eğitime gönül vermiş pek çok kişinin ziyaretine uğradı. Anadolu kentlerinde uygulanan ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik devam eden “Kültür Elçileri” projesi ve “Yapıların Diliyle İstanbul” başlıklı lise öğrencileri için hazırlanan eğitim programına ait çıktılar, standa gelen ziyaretçilerle paylaşıldı. Yapıların Diliyle İstanbul Eğitimi'nin verildiği Darüşşafaka Lisesi öğrencileri de konferansı takip etti.